Przepis na zacier 1410
Przepis na zacier 1410
Co to za przepis 1410 na zacier do bimbru, słyszałem o takim ale nie wiem o co chodzi.
Re: Przepis na zacier 1410
Jest to jeden z najstarszych i najprostszych przepisów na zacier, potrzebujemy tylko cukru wody i drożdży.
Proporcje:
1 kg cukru
4 litry wody
10 dkg drożdży (jednak najlepiej stosować 10 g bo mniej czuć drożdżami)
Proporcje:
1 kg cukru
4 litry wody
10 dkg drożdży (jednak najlepiej stosować 10 g bo mniej czuć drożdżami)
Ostatnio zmieniony 20 lut 2019, 21:48 przez lukasz, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: Przepis na zacier 1410
jakich drożdży używacie i ile trzeba czekać?
Re: Przepis na zacier 1410
Dawniej w 1410 używali drożdży piekarskich, obecnie używając drożdży winiarskich lub gorzelniczych masz napisane jakich proporcji użyć.
Co do 2 pytania to jak przestanie buzować najlepiej poczekaj od kilku dni do tygodnia.
Co do 2 pytania to jak przestanie buzować najlepiej poczekaj od kilku dni do tygodnia.
Re: Przepis na zacier 1410
Jeszcze nie jedna osoba robi na piekarskich, zwłaszcza osoby starsze. Jak ktoś umie z nich robić to jeszcze da się wypić, ale nie raz aż się odbijało
Wróć do „Alkohole destylowane”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość